Onder welke voorwaarden kan scootmobiel door het ziekenfonds worden vergoed?

Ziekenfonds

Een elektrische scootmobiel wordt herkend als wegwerpgereedschap, net als een elektrische rolstoel. Onder de voorwaarde van een medische noodzaak kunnen de zorgverzekeraars de Scootmobielen kosten proportioneel of zelfs volledig overnemen. Dit geldt echter alleen voor bepaalde modellen, die - zoals reeds vermeld - een kenteken-nummer en een topsnelheid van 6 km / u hebben. Verder moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan, zodat aan de kansen op vergoeding van de kosten van een elektrische scootmobiel wordt voldaan:

 

 

  1. De scootmobiel voorkomt een handicap, of het helpt bij het opheffen, verminderen en / of compenseren van een handicap.
  2. Je vermogen om te lopen is zo beperkt dat je niet langer zelfstandig kunt zorgen voor je basisbehoeften binnen en buiten je huis zonder hulp.
  3. De autonome bediening van een rolstoel (handmatige bediening) of een ander mobiliteits-hulpmiddel kan niet langer door u worden gegarandeerd.
  4. Je bent fysiek en mentaal in staat om een ??elektrische scootmobiel te besturen
  5. U kunt een elektrische scootmobiel adequaat onderbrengen en beschermen tegen weer en diefstal.

Aangezien de voorschriften verschillen naargelang de zorgverzekeraar, moet u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar voordat u verdere stappen onderneemt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb