Blog

Een gebruikte elektrische scootmobiel kopen: hoe doet u dat goed?

Als u nog steeds een gebruikte elektrische scootmobiel wilt kopen, moet u dit bij een dealer doen om ervoor te zorgen dat het voertuig door een expert is getest en functioneel in perfecte staat is. Naast het nieuwe product vindt u bij www.fastfuriousscooters.nl ook gebruikte scootmobiels, of tentoonstellingen en retouren tegen aantrekkelijke prijzen. Ook worden technologie en slijtageonderdelen zorgvuldig gecontroleerd door professionals voorafgaand aan de verkoop. Andere voordelen zijn de garantie van twee jaar en de services.

Lees meer »

Wat is een elektrische scootmobiel?

Een elektrische scootmobiel, ook bekend in zijn korte vorm als een e-scootmobiel of scootmobiel, is een mobiliteitshulpmiddel aangedreven door een elektromotor voor ouderen of gehandicapten. Aangezien autonoom lopen niet alleen moeilijk is vanwege leeftijd of handicap, maar ook beperkt kan zijn vanwege ziekte, biedt een dergelijk voertuig verlichting voor veel patiënten: met een elektrische scootmobiel bent u altijd veilig en onafhankelijk, ondanks uw loopproblemen Het dagelijkse leven kan vrij blijven en deelnemen aan het leven. Omdat onafhankelijke mobiliteit veel levenskwaliteit betekent.

Lees meer »

Waar mag een scootmobiel worden gereden?

Een scootmobiel kan in principe overal worden gereden waar voetgangers reizen. Deze omvatten loopbruggen, voetgangerszones en natuurlijk barrièrevrije winkelcentra. In deze gebieden moet er echter op worden gelet dat de rijsnelheid voldoende wordt aangepast, d.w.z. op loopsnelheid wordt gereden om uzelf en anderen niet in gevaar te brengen. Met een scootmobiel van 10 of 15 km / u kunt u ook deelnemen aan het wegverkeer, als u bekend bent met de regels van de snelwegcode. Overigens is er geen helmplicht, maar een veiligheidsvest wordt aanbevolen. Daarnaast wordt echter een Heckmarkierungstafel voorgeschreven, die op de meeste modellen standaard is.

Lees meer »

Hoeveel kost een scootmobiel?

Afhankelijk van het model wijkt de prijs van elektrische scootmobielen natuurlijk ook af. Goedkope instapmodellen zijn te vinden vanaf minder dan 1000 €, voor een volledig uitgerust topmodel kun je ook tien keer uitgeven.

Lees meer »

Wie mag een elektrische scootmobiel besturen? Is een rijbewijs vereist?

elektrische scootmobielen met een maximumsnelheid van 15 km / u mogen in principe zonder rijbewijs worden verplaatst. Fysiek en mentaal moet u het voertuig veilig en zonder problemen kunnen besturen. Bovendien is een bekendheid met de wegcode een van de voorwaarden om een scootmobiel te besturen. De minimumleeftijd is 15 jaar, met een speciale vergunning voor jongere personen.

Lees meer »

Elektrische scootmobiel huren: een goed alternatief voor aankoop?

Als u zeker weet dat uw loopvaardigheid slechts tijdelijk beperkt is, kan het zinvol zijn om een scootmobiel te huren. Maar zelfs op vakantie kunt u zich gemakkelijk wenden tot een hulphuur, om mobiel te blijven, als u uw eigen scootmobiel niet kunt of wilt nemen. U hoeft zich geen zorgen te maken over slijtage, onderhoud of reparaties omdat het voertuig door de serviceprovider wordt onderhouden. Een ander voordeel is ongetwijfeld het prijsvoordeel, omdat de hoge initiële kosten van een elektrische scootmobiel achterwege blijven; Huren is vaak de goedkopere optie. Ten slotte, als u de scootmobiel eerder huurt, heeft u de mogelijkheid om een favoriet model grondig te testen voordat u het koopt.

Lees meer »

Scootmobiel of elektrische rolstoel: welke kan u kiezen?

Als u ook beperkt bent in uw vermogen om te lopen en op zoek bent naar een geschikt elektrisch aangedreven mobiliteitshulpmiddel, dan heeft u zich de voor de hand liggende vraag "elektrische scootmobiel of elektrische rolstoel?" Al gesteld. Door de twee typen voertuigen te vergelijken, kunt u echter gemakkelijk zien wat u het beste uitkomt:

Lees meer »

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?

Een elektrische scootmobielverzekering is verplicht als u uw voertuig op de weg wilt verplaatsen en de maximale snelheid is meer dan 6 km / u. In dit geval moet u uw voertuig voorzien van een kenteken (brommernummer). U ontvangt dit voor ongeveer 60-70 € per jaar van uw verzekeringsagent. Het wordt ook aanbevolen dat uw scootmobiel - in het geval dat er iets gebeurt - opneemt in uw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering, die meestal relatief goedkoop is. Vraag het maar aan uw verzekeringsmaatschappij.

Lees meer »