Scootmobiel of elektrische rolstoel: welke kan u kiezen?

Gepubliceerd op 5 december 2019 om 14:15

Als u ook beperkt bent in uw vermogen om te lopen en op zoek bent naar een geschikt elektrisch aangedreven mobiliteitshulpmiddel, dan heeft u zich de voor de hand liggende vraag "elektrische scootmobiel of elektrische rolstoel?" Al gesteld. Door de twee typen voertuigen te vergelijken, kunt u echter gemakkelijk zien wat u het beste uitkomt:

Een elektrische rolstoel is - zoals de naam al aangeeft - een elektrisch aangedreven scootmobiel. Een dergelijke E-rolstoel is geschikt voor mensen die nauwelijks in staat zijn om zelfstandig te lopen of om verschillende redenen hun vermogen om te lopen volledig hebben verloren. De bediening en besturing vindt plaats via een gebruiksvriendelijk bedieningselement, dat is voorzien van een joystick. Deze eenvoudige, intuïtieve bediening maakt een elektrische rolstoel geschikt voor mensen met een handicap of mensen met ernstige lichamelijke handicaps. Qua motorprestaties en topsnelheid moet je een kleine klap nemen met een elektrische rolstoel.

Een elektrische scootmobiel is ook een voertuig aangedreven door een elektromotor. De bediening is niet zo eenvoudig als die van een E-rolstoel, omdat er enkele fysieke en mentale vaardigheden zouden moeten zijn. Besturing gebeurt door middel van de stuurkolom met twee handgrepen, terwijl gasbediening en remmen worden geregeld door middel van een rijdende tuimelaar. Een mobiele telefoon voor senioren is dus geschikter voor mensen die hun loopvaardigheid niet zijn kwijtgeraakt, maar die lange stukken alleen kunnen doen, zijn te vermoeiend en te onveilig. Een scootmobiel presenteert zichzelf bijvoorbeeld niet noodzakelijkerwijs als een hulpmiddel bij het lopen, maar als een praktische ondersteuner in het dagelijks leven, waarmee u voor uw persoonlijke zorgen kunt zorgen. Excursies doen, bezoek vrienden en familie, of doe je boodschappen veilig. Mobiliteit en onafhankelijkheid verhogen de levenskwaliteit van een persoon enorm.


«   »

Maak jouw eigen website met JouwWeb